Subscribe:

Stratul de Zapda

wintermag.ro

joi, 22 octombrie 2009

Ceruire Schiuri

Ceruirea:

Minimum de ingrijire care trebuie facut unor schiuri, consta in ceruirea lor. Ceruirea nu numai ca vor face schiurile mai netede, dar va mari si durata de viata a schiurilor, prin faptul ca le protejeaza talpile impotriva zgaraieturilor de zapada si impotriva oxidarii de la razele ultraviolete ale soarelui.
Ceara o intinzi pe toata talpa schiurilor. Cea mai simpla metoda este sa intinzi o pasta, crema sau lichidul pe baza de ceara, peste talpa schiurilor. Cand incepi sa schiezi, ceara s eva intinde uniform pe toata talpa schiurilor, dar se va duce rapid de pe talpa.

Poti insa invata sa ceruiesti schiurile la cald, folosind un fier de calcat sau un dispozitiv special de ceruire. Sau poti trece pur si simplu talpa schiului printr-o baie de ceara calda. Ceara incalzita va sta mai mult timp pe talpa schiului.

Sau poti duce schiurile la un magazin sau service pentru schiuri unde sa le ceruiasca o persoana specializata.

Mai putin complicat, este sa treci schiurile peste o rola speciala care aplica ceara incalzita. Acest dispozitiv de ceruire la cald exista in multe statiuni montane unde se practica schiul. Surplusul de ceara pus pe schiuri este lasat sa se usuce si apoi dat la o parte. Cea mai buna metoda este sa dai ceara pe schiuri cu un fier. Caldura fierului de calcat, nu numai ca incalzeste ceara, dar deschide si porii talpii schiului, permitand mai buna absorbtie a cerii.

Ceara ajuta foarte mult la ingrijirea schiurilor, nu pentru ca este mai alunecoasa, ci pentru ca impermeabilizeaza. Cand schiezi, frecarea talpii schiului pe zpada, produce un pelicula de apa care, practic, incetineste alunecarea. Stratul de ceara de pe talpa schiului sparge pelicula de apa pe care o transforma in mici globule de apa, care permite manevrarea schiurilor mult mai usor.

Ceara pentru schiuri gasiti in magazinul HERVIS din Liberty Center

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu